Com escollir un perfum?

Aquesta pregunta por ser bastant habitual, sobretot si no hi entenem massa de perfums. La cosa està en que no tots serveixen per igual: el que li pugui agradar a una persona no té forçosament que agradar-li a una altra, sobre gustos mai no hi ha res escrit.

perfums

Bé, des d’aquest blog intentarem donar-vos alguns consells per escollir millor cada cop que aneu a comprar-ne un, tant si és per a vosaltres com si és per a regalar. Som-hi, doncs.

  • En primer lloc, pensa quin tipus de perfum vols. T’interessa que sigui una olor penetrant de les que duri, o només t’interessa que sigui una lleugera frescor? Sigui com sigui aquest objectiu pot determinar molt la teva compra. No és el mateix una colònia que aigua de colònia, per exemple.
  • Quants diners et vols gastar? Aquesta és una altra cosa interessant.. n’hi ha de molt cars i n’hi ha de molt més barats. Hi ha una cosa que està súper bé que són els perfums d’imitació. Solen tenir una bona perdurabilitat i fan pràcticament la mateixa olor que els seus originals. Molta gent darrerament se’ls hi ha donat per comprar perfumes larome perquè donen molt bons resultats i sempre hi ha ofertes interessants per a poder-los adquirir en bones condicions.

  • Abans de comprar-lo, prova’l a la teva pell. Alguns perfums canvien quan passa una estona. Nosaltres el que et recomanem es que facis això: ves a la botiga un dia i posa’t una mica de perfum al canell (al tanto, res de posar-te’l a la roba, que l’olor pot variar bastant). Un cop fet això, surts de la botiga. El que has de fer llavors és anar fent el seguiment: quanta estona dura sobre la pell, si ha modificat la seva olor, etc. En funció dels resultats, te’l compres o no. Important: quan et posis el perfum no rasquis, deixa que sigui tal qual.

  • No et posis gaires perfums a la vegada. Sempre es recomana que sigui un màxim de tres, però nosaltres segurament ho deixaríem en dos. Quan et poses varis al final el nas es torna totalment inefectiu i no ens ajuda res. Nosaltres som del parer que, si bé tenim dos mans, és millor provar-ne com a màxim dos: un a cada una de les mans. Així podem avaluar-ne bé el procés sense cap mena d’influència.
  • Cada perfum s’associa a un tipus de caràcter. I és ben cert: hi ha olors més aviat afruitats que es relacionen bastant amb gent més jove, al igual que les fragàncies dolces. Per contra, també n’hi ha que es vinculen més amb persones d’una certa edat. I bé, és veritat que en gustos no hi ha ningú que pugui dir res, però aquests petits detalls va bé tenir-los en compte.

Tenim la sort de que avui en dia podem comprar perfums a tota mena de centres i botigues. N’hi ha a supermercats, drogueries i perfumeries, botigues especialitzades, centres de bellesa… això sí, no compreu productes pirates. Una cosa es comprar un perfum d’imitació (etiquetat com a tal) i l’altre es comprar perfums de marca a preus súper rebaixats. No us fieu d’aquestes coses, ni són certes ni tenen intenció de ser-ho mai.