Nous avenços en el camp de la psicologia

Quan pensem en la idea de crear un país nou, ho fem amb totes les seves variants possibles i intentant sempre abarcar el màxim de possibilitats i coneixements. Un exemple és el camp de la psicologia. Sabem que avui en dia hi ha moltes persones que ja sigui per temps o per distancia, no poden seguir amb normalitat les teràpies físiques i presencials. És per aquest motiu que s’estan posant molt de moda les teràpies online. I es que no podem negar-ho: la psicologia online cada dia guanya més adeptes i ja se sap que qui dia passa any empeny, i sense adonar-nos-en ens trobem que un alt percentatge de la població ja s’està acostumant a aquest nou paradigma.

psicologo-online

Quins avantatges té aquest tipus de psicologia?

Bé, té avantatges i té inconvenients, com tot. Parlar de lo negatiu és molt fàcil i segurament ja se us acudeixen mil i una coses… per la qual cosa aquí preferim centrar-nos en els aspectes positius:

  • En primer lloc, el factor temps: avui en dia tots anem sempre molt “pillats” de temps i ens queda poca estona per a les nostres coses. És molt habitual que mai acabem de trobar el moment per anar al psicòleg, tot i que s’hauria de fer d’una manera més freqüent per poder-nos ajudar en tot allò que faci falta. Sigui com sigui, el fet que puguem seguir una teràpia online facilita bastant aquesta tasca. Podem fer-la des del sofà de casa!
  • També l’efecte anonimat juga al nostre favor: no sempre, però algunes d’aquestes teràpies i/o consultes es poden fer de forma anònima. Això permet que siguem més oberts i que puguem expressar sense vergonya allò que més ens preocupa. És cert que per aconseguir millors resultats cal identificar-se i realitzar una teràpia completa, però la possibilitat de fer consultes anònimes és tot un avanç, no?
  • Facilitat per persones amb mobilitat reduïda: què me’n dieu de les persones que tenen mobilitat reduïda o que viuen lluny? La psicologia online els hi ha obert un nou camí, un nou mar de possibilitats. help
  • Més barat: i ja no només perquè les tarifes siguin (o solen ser) més econòmiques, sinó perquè també els hi hem d’afegir els costos indirectes: haver d’anar fins al centre ja té un cost, ni que sigui agafar el metro o l’autobús. Si sumem tots els factors, comprovem clarament que surt molt més econòmic.
  • Més contacte: paradoxalment (ja que sembla que no hagi de ser així) en aquest tipus de teràpies hi ha més contacte. Sovint el no haver de veure la cara de la persona es fa estar més desinhibits i escrivim amb més freqüència comentant tot allò que ens passa o que se’ns passa pel cap.
  • Més modern: i clar, és més actual. Això les generacions “antigues” no ho sabem valorar, però les noves generacions sí. El fet de poder seguir una teràpia amb Internet o utilitzar eines com ara xats o webcams suposa alguna molt natural per a ells, i no se’ls hi fa estrany seguir així una teràpia. Més que res perquè ja estan acostumats i perquè es troben amb altres situacions similars, com ara classes en línia.