El calendari cap a la independència

calendarEren 18 mesos, i ja n’han passat uns quants.

Potser alguns de vosaltres comenceu a estar neguitosos, però en principi no cal de què patir. Segons paraules del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en poc més d’un any començarem a actuar ja com si fóssim un estat independent.

Però no compteu els dies com si fos una cosa justa, ja que es tracta d’una data aproximada: pot arribar més d’hora o pot arribar un o dos mesos després. Paciència i passos segurs!

Cal certa estabilitat

Hem d’admetre que la situació és una mica difícil. Espanya no vol ni sentir a parlar del tema i ni tan sols vol promoure cap mena de referèndum, però clar, cal certa estabilitat política si volem assolir nous objectius i començar el procés de desendollament.

Però sigui com sigui, el calendari segueix endavant. El govern de la Generalitat té un full de ruta validat pel mandat democràtic que els ha impulsat el propi poble de Catalunya, i tot apunta que no hi ha cap intenció a frenar-ne ni una sola pàgina. El poble ha fet un encàrrec i el president i el seu equip ho miraran de fer possible fins a on sigui possible. S’hi deixaran la pell per a que això funcioni.

Espanya, sense govern encara ara

També cal observar la situació de desgovern que s’està vivint a Espanya. Després de no haver-se pogut posar d’acord, properament els ciutadans estan novament citats a les urnes i cal tornar a demostrar que es el que es vol. Això no afecta massa a Catalunya, ja que tenim moltes competències transferides, però si que hi ha certs aspectes que cal moure i és cert que una situació així ho està encallant tot una mica més.

gob

Carles Puigdemont, que no s’ha reunit en cap moment amb Mariano Rajoy per parlar del tema, creu que ara per ara aquesta entrevista ja no es produirà, ja que al tractar-se d’un president en funcions no tindria cap mena de sentit la trobada. El que si que espera el nostre president es que el nou govern espanyol, sigui quin sigui, tingui interès en establir algun tipus de conversa per desencallar alguna de les situacions complicades actuals (finançament i algunes lleis tombades recentment) i es posi de cara amb la situació en la que es troba Catalunya. Sabem que això últim és complicat, però han de entendre que nosaltres seguim endavant el nostre camí i que no ens aturarem si no es que la gran majoria del poble de Catalunya ho demanés (que de moment no és el cas ni molt menys).