Consequències pel flashmob “terrorista”

Les cinc arrestades, responsables d’un grup d’adolescents alemanys que passes les seves vacances en la localitat costanera, han estat posades en llibertat provisional. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), han d’estar a disposició del jutjat cada vegada que siguin requerides, i la causa està oberta per suposats desordres públics. El pànic es va estendre en qüestió de segons entre els centenars d’estiuejants que ocupen cada nit d’agost el passeig marítim de Platja d’Aro. Van ser els segons que van transcórrer entre que va començar la flashmob d’un grup de turistes alemanys i el que la gent va trigar a difondre a crits pel passeig marítim de Platja d’Aro (Girona) que les persecucions en un idioma estranger eren per un atemptat i no per un joc inoportú.

La confusió es va traslladar fins a la centraleta del telèfon d’emergències del 112, la qual va rebre en pocs minuts fins a 178 trucades alertant sobre el fals atac. Moltes d’elles, segons han admès els serveis d’emergències, asseguraven al telefonista que s’estaven produint trets. Mai els va haver-hi. L’arribada dels Mossos d’Esquadra i la detenció de cinc de les monitoras responsables de la performance, d’entre 20 i 25 anys, va relaxar la situació.

Pànic total

El resultat de la histèria col·lectiva momentània van ser 11 persones ferides per contusions lleus i atacs d’ansietat provocats per la paranoia generalitzada i l’estampida natural dels qui, per uns segons, es van considerar víctimes d’un atemptat que no va ser. Les xarxes socials i la velocitat a la qual aquestes permeten engreixar informacions infundades van fer la resta.Segons ha explicat la Policia Nacional a través del seu perfil oficial en Twitter, mobilitzar a les forces de seguretat per una falsa alarma pot ser sancionat amb penes de presó d’entre tres mesos i un any. També amb una multa, tal com es preveu que succeeixi en el cas de les monitoras alemanyes.

De moment, l’Ajuntament estudia presentar una denúncia contra les monitoras alemanyes que van causar la revolada