La bugaderia industrial a Catalunya

La bugaderia industrial és molt útil en els temps que corren. Òbviament, els negocis que manegen grans quantitats de roba, es veuen beneficiats per la rapidesa i professionalitat amb què treballen les bugaderies especialitzades.

Els serveis a Barcelona i a tota Catalunya són realment bons i normalment el serveix al client és excepcional. Les empreses que necessiten una resposta ràpida i eficaç poden gaudir d’aquest serveix que inclou recollida i lliurament de peces, llençols, tovalloles, roba de treball, etc.

Un mercat amb molta projecció

Últimament hem vist que la tecnologia i la modernitat s’aliava amb aquest sector, com la startup portuguesa Doinn. Aquesta plataforma online junta als proveïdors de serveis de neteja, bugaderia i lloguer de robes dels hotels amb els propietaris o gestors d’apartaments turístics, permetent-los contractar aquests serveis a la distància d’un clic.

Per sort, a Catalunya encara no hem viscut casos en aquest sector com el de Industria Millars, a Castelló, que es va aprofitar de uns treballadors discapacitats. En plena temporada turística, l’empresa de bugaderia Indústria Millars 2010, S.L., situada a Almassora (Castelló) té un considerable augment de treball, ja que es fa càrrec de la bugaderia d’hotels de ciutats turística properes com Benicásim i blocs d’apartaments en Oropesa, a més de l’habitual de tots els ambulatoris mèdics de la província de Castelló, algun hospital de la província de València, i altres clients, fins a sumar ara 250 empreses que sol·liciten els seus serveis de bugaderia industrial.

“Tots els treballadors d’aquesta empresa són discapacitats, que tenen la incapacitat total permanent, i ara estem sotmesos a un autèntic règim d’esclavitud laboral”, han afirmat al Confidencial Autonòmic fonts laborals de l’esmentada empresa castellonenca, que va ser adquirida fa amb prou feines 5 mesos.

L’empresa és un centre especial d’ocupació per a discapacitats. Els treballadors tenen una incapacitat laboral reconeguda de més del 33%, i les causes són molt variables. “Alguns treballadors han arribat a situacions molt límit per aquest horari i la seva incapacitat específica”, afirmen a aquest digital.

Tal com ha pogut confirmar ECD, “hauria d’aplicar-se el conveni dels centres especials d’ocupació, que estableix 38 hores setmanals, però els treballadors estan farts perquè fan jornades de 12 hores diàries o 14, inclosos els dissabtes, a canvi de percebre solament els 711 euros mensuals del Salari Mínim Interprofessional, sense respectar discapacitats específiques ni abonar hores extres, i donant com a única sortida l’abandó del treball per qui no aguant”.

L’empresa Indústria Millars forma part del Grup empresarial AMIAB, que és gestionat per l’Associació de persones amb discapacitat d’Albacete, des de 1987. Es tracta d’un grup empresarial amb una quinzena d’empreses a Espanya, i més de 400 treballadors, que es dedica a l’ocupació de qualitat per a persones discapacitades, i que ha rebut diversos premis, com el Premi Integra del BBVA en 2014.

Les empreses es dediquen a reciclatges, residus, bugaderia, gestió de quioscs, rentat de vehicles o neteges integrals, com a figura a la web del grup.

Posted on Categories Neteja